Nína Dögg Filippusdóttir

Nína Dögg Filippusdóttir

Nína Dögg Filippusdóttir es va graduar com actriu a l’Acadèmia de les Arts d’Islàndia i és una de les fundadores originals de Vesturport; una prestigiosa companyia de teatre i cinema que ha guanyat diverses nominacions i premis per les seves produccions a tot Europa. Vesturport va guanyar el premi europeu de teatre al 2011. Va rebre el premi Berlinale Shooting Star al 2003 i te múltiples nominacions i premis pel seu treball al cinema i la televisió com a actriu, productora i creadora.

Nína ha actuat a la Royal Shakespeare Company i en més escenaris importants del món. Els seus crèdits teatrals inclouen: Julieta a “Romeo and Juliet” al Young Vic Theatre de Londre i al West End. Marie a “Woyzeck” al Barbarian Theatre de Londres (i World Tour). Greta a “Kafkas Metamorphosis” al Lyric Hammersmith Theatre de Londres (i World Tour). Blanche Dubois a “A Streetcar Named Desire” i lago a “Othello” al Teatre Nacional d’Islàndia. Els seus crèdits cinematogràfics i televisius inclouen: Llargmetratges: “The Sea” de Baltasar Kormakur. “Children” de Ragnar Bragason (que ella va co-escriure i produir). “Brim” de Arni Olafur Asgeirsson. “Heartstone” de Gudmundur Arnar Gudmundsson. ” A Girl in the Cafe” de Richard Curtis i David Yates. En TV: “Trapped” de Baltasar Kormakur. “Fangar (Prisoners)”, un drama televisiu de 6 capítols creat por Nina Dögg Filippusdottir, dirigit per Ragnar Bragason. “Case” de Baldvin Z.

Desplaça cap amunt