Annie Clark

Annie Clark va néixer a Tulsa, Oklahoma i va començar a tocar la guitarra als 12 anys. Al 2004, es va unir a The Polyphonic Spree com a guitarrista i cantant. Aquest mateix any, va actuar amb la 100 Guitar Orchestra de Glenn Branca per a la gravació d’una de les seves simfonies d’avantguarda. Dos anys després, es va unir a Sufjan Stevens i va gravar un EP de tres cançons, aquí és quan va adoptar el nom de St. Vincent.

Al maig de 2009, es va produir “ACTOR” i va marcar el debut d’Annie Clark. Actor va aconseguir el número nou en la llista d’àlbums independents de Billboard i va pujar al nombre 90 en les llistes d’àlbums Top 200 de Billboard. El mateix any, Clark va col·laborar amb Bon Iver a “ROSLYN” (2009), que va ser la banda sonora de “TWILIGHT SAGA: NEW MOON”. Més tard, el 2011, Clark també va composar una versió instrumental de la cançó Actor, “THE SEQUEL” que va aparèixer en l’àlbum de yMusic Beautiful Mechanical.

El 2012, Clark va fer “THE ANTIDOTE”, que va aparèixer a la banda sonora de “TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN, PART 2”.

Al febrer de 2015, va guanyar el premi Grammy al Millor Àlbum Alternatiu, convertint a Clark a la primera artista femenina solista a guanyar aquest premi en 20 anys. Aquest any, va aparèixer en l’àlbum de The Chemical Brothers “BORN IN THE ECHOES” (2015).

En 2016, Clark va contribuir amb una versió dels Rolling Stones “EMOTIONAL RESCUE” a la banda sonora de “A BIGGER SPLASH” que va dirigir un segment de “XX”. Un any després, es va convertir en la primera ambaixadora del Record Store Day i va llançar “MASSEDUCTION”. Finalment, al 2019, Clark va guanyar el premi a la Millor Cançó de Rock per Masseduction a la 61a Entrega Anual dels Grammy.

Desplaça cap amunt